Oktober is voorbij gevlogen. Het lijkt nog maar een week geleden dat ik op 1 oktober aankondigde dat ik een blogtober ging houden, ik zou elke dag in oktober gaan bloggen! Inmiddels is het alweer 30 oktober. Vandaag geef ik een update over hoe ik oktober heb ervaren en wat het bijvoorbeeld mij en mijn blog heeft gebracht.

Wat heeft het mij persoonlijk gebracht?

Laat ik maar eerst beginnen met wat het elke dag bloggen mij persoonlijk heeft gebracht. Ik wou beginnen met een blogtober, omdat ik totaal uit de blogflow was. Mijn blog stond redelijk op een laag pitje een jaar lang, omdat ik het al ontzettend druk had met mijn bestuur van de studievereniging en mijn studie. Ik ben ontzettend blij dat ik door mijn blogtober de blogflow weer echt te pakken heb. Ik heb weer zin om te schrijven en de inspiratie blijft maar komen. Er zit echt een soort van magie aan elke dag bloggen, die ik niet kan uitleggen. Daarnaast heb ik zelfverzekerdheid gekregen in mijn blog. Ik durf meer en ik durf nu echt voor mijn blog uit te komen! Ik ben er trots op!

De cijfertjes

Laten we ook maar eens de cijfertjes induiken. Natuurlijk gaat niet alles om de cijfertjes bij het bloggen. Toch is het voor dit kleine “experiment” wel interessant om ook te bekijken! Om als eerste te kijken bij mijn volgers via Bloglovin toen ik op 1 oktober begon met elke dag bloggen had ik 279 volgers op bloglovin. Op dit moment sta ik op 333 (mooi getal eigenlijk) Bloglovin volgers! Dat is een stijging van 54! Voor mijn doen vind ik dat echt een hele boel! Hallo nieuwe mensen! Wat een gezelligheid!

Wat naast Bloglovin ontzettend is gegroeid is mijn Instagramaccount. Ik herinner mij nog dat ik de blogpost schreef met “Dingen die ik niet snap“. Daarin schreef ik dat ik 230 volgers had op Instagram, inmiddels ben ik de 300 gepasseerd! WOW! Ik ben de afgelopen maand ook wat actiever geweest op Instagram en dat heeft mij heel veel gebracht. Ik besloot meer foto’s te liken, wat ik eerst eigenlijk niet zo vaak deed, omdat ik dat stiekem eigenlijk best wel eng vond (raar hè?). Daarnaast durfde ik het af en toe ook aan om af en toe een reactie te plaatsten onder een foto, ik dacht eerst dat mensen zouden denken “waarom laat die een reactie achter?”. Maar niets is minder waar! Hoe leuk vind jij het als jij een reactie krijgt op een foto? Hartstikke leuk toch?!

Daarnaast zijn mijn blogstatistieken ook goed gegroeid. Wat natuurlijk logisch is, want normaal had ik 3 keer in de week een piek en nu elke dag.

Overall conclusie

Jeejtje wat was dit een leuke maand! Het gaat natuurlijk niet om die cijfertjes, maar het is wel een soort van bevestiging dat ik het goed doe, dat ik goed bezig ben. Ik heb zo genoten van afgelopen maand. Ik kreeg zoveel leuke en lieve reacties van jullie allemaal. En van elke reactie kreeg ik echt de grootste glimlach op mijn gezicht. Daarnaast heb ik afgelopen maand een aantal leuke dingen mogen meemaken door mijn blog, zo heb ik Kisten leren kennen en hebben we samen outfitfoto’s gemaakt en ik ben uitgenodigd door een PR bureau voor een event! Echt ontzettend tof dat ik dit allemaal mag meemaken door mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *