Pfoe, pittig hoor. Een goede vriendin van me heeft een van haar ouders verloren. Tragisch natuurlijk maar ze blijken ook nog eens niet verzekerd te zijn en ze weet zelfs niet de wensen van de overledene. Om mensen te helpen die hiermee kampen een stukje over uitvaartverzekeringen. Wil je meer weten? Kijk dan eens op uitvaartverzekeringen.net.

Waarom een uitvaartverzekering?

Vroeger was het heel vanzelfsprekend om een verzekering af te sluiten voor het bekostigen van een uitvaart. Tegenwoordig is dat anders. Veel jonge mensen zijn helemaal niet zo met hun einde bezig, maar reizen veel, studeren en genieten volop van hun vrije tijd. Toch kan het geen kwaad om na te denken over de toekomst. De dood doet vaak onverwachts zijn intrede en dan is het belangrijk dat je je financiële zaken goed zijn geregeld. Bepaalde risico’s dek je af door het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Waarom sluit je een uitvaartverzekering af?

Een begrafenis of crematie kost geld. De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen zo tussen de €8.000,- en €9.000,-. Is dat geld wat jij op je spaarrekening hebt staan? Zo niet, dan is het zeker raadzaam om de mogelijkheden voor een uitvaartverzekering te onderzoeken. Door het afsluiten van een uitvaartpolis heb je de garantie dat de kosten voor een uitvaart worden bekostigd, mits je een verzekering afstemt op jouw wensen en de kosten die dat met zich meebrengt. De verzekering sluit je rechtstreeks af bij een verzekeraar of via een tussenpersoon.

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering levert jou en je omgeving diverse voordelen op. Welke voordelen dat zijn?

Je ontzorgt je nabestaanden
Bij onvoldoende geld op je spaarrekening en geen uitvaartverzekering, wordt de rekening voor een uitvaart gepresenteerd bij je nabestaanden. Dat is natuurlijk geen prettig idee. Een uitvaartpolis voorkomt vervelende scenario’s.

Geen financiële problemen bij overlijden
Niet binnen elke familie is veel geld voor het bekostigen van een uitvaart. Bovendien komen er bij een overlijden vaak nog veel meer kosten kijken. Juist daarom is het raadzaam om een uitvaartpolis af te sluiten en daarmee je verantwoordelijkheid te nemen.

Je wensen vastleggen voor je eigen uitvaart
Hoewel je er misschien niet graag mee bezig bent, heb je vast en zeker wel een idee hoe jouw uitvaart eruit komt te zien. Wil je begraven worden of kies je toch liever voor cremeren? Welke liedjes wil je graag laten horen op je uitvaartdienst? Leg je wensen gemakkelijk online vast. De keuze voor een uitvaartverzekering helpt daarbij.

Tips bij je keuze voor een uitvaartverzekering
Goedkoop een uitvaartverzekering afsluiten is mogelijk door online de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken en aan de hand daarvan een keuze maken. Een andere optie is om advies in te winnen bij een onafhankelijk financieel adviseur. Kies altijd voor een uitvaartverzekeraar waar jij je prettig bij voelt en waar je niet onnodig veel premie betaalt. Of je nu kiest voor een dienstenpakket (verzekering die uitkeert in diensten) of een kapitaalverzekering (uitvaartverzekering die uitkeert in geld), ga voor de scherpste premie en beste voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *